Boeken

 

 

Licht Verzet

Een fietsavontuur met twee kinderen in de U.S.A.

 

 

Het was een logisich gevolg van al hun voorgaande fietsvakanties door Europa. Reislustig en ondernemend als ze zijn, keek niemand er van op toen ze het plan opvatten in de Verenigde Staten te gaan fietsen. Ronald Nihot, zijn vriendin Ineke Valster en haar twee opgroeiende kinderen, de respektievelijk veertien-en vijtienjarige Dirk en Rina. Ze kozen niet de makkelijkste weg. De reis voerde hen o.a. door de droge woestijngebieden van het Zuidwesten, waar ze kennismaakten met diverse Indiaanse culturen, en over de Rocky Mountains in Colorado. Vervolgens werd de fietstocht voortgezet in Pennsylvania om in het drukke oosten op zoek te gaan naar de pure levenswijze van de Amish. Een vlot geschreven boek dat iedereen die van reizen houdt zal aanspreken.

FietsMagazine 1997 ;

“Ronald doet op een leuke manier verslag van deze reis. Zijn persoonlijke indrukken van de natuur, de omgeving en andere mensen zijn interessant en leuk beschreven. De toevoeging van wat achtergrondinformatie en toeristische bijzonderheden zorgen voor een compleet reisverslag. Vooral inspirerend is de reactie van de kinderen. Met een inventarisatielijst, praktische tips, foto’s en graadpleegde boeken is “Licht Verzet” een stimulans voor avontuurlijk ingestelde ouders en hun kinderen. 
  
 
Nieuwsblad van het Noorden 1997;
 
“Het is een vlot geschreven reisverslag geworden, waaruit blijkt dat Amerika op de fiets ook voor kinderen goed te doen is.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eén reactie to “Boeken”

  1. Een interessant verhaal om te lezen waarbij het nooit een belerend stuk wordt. Mooie beschrijvingen van de omgeving en van de mensen die men kan ontmoeten tijdens een fietsreis. Ook leuk vind ik het stukje van de kinderen aan het eind en hun beleving van een fietsvakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: