Nederland

Zomervakantie 1990  “Onze eerste échte Fietsvakantie     “Thuis is het weer veel beter dan hier in Denemarken, waarom gaan we dan niet naar huis en iets anders doen”?  Deze opmerking bleek nietsvermoedend de eerste aanzet te geven tot grote avonturen die wij als gezin de komende jaren zouden meemaken.   

Maandag 23 Juli 1990   

We vertrekken voor onze allereerste “gezinservaring op de fiets “. De weersvooruitzichten zijn gunstig voor de komende dagen evenals de wind. Het lijkt er op dat we die de komende dagen mee gaan krijgen. Het plan is te gaan fietsen van Leek (Gn), waar we wonen sinds 1989, naar familie in Voorburg. Naar onze mening is dit hèt moment om een fietsvakantie met de kinderen te gaan uitproberen. Dirk en Rina zijn op dat moment 9 en 10 jaar oud zijn en ook Erika van 14 jaar fietst mee.       

Klaar voor het eerste fietsavontuur

De eerste dag fietsen we via Oosterwolde, Appelscha  naar Hoogersmilde, waar we in het bos een boterham eten. Vervolgens via Dwingelo naar Echten, waar we gaan overnachten op Camping Westerbergen. Na 76 km op de fiets wachtte ons als beloning een duik in het overdekte zwembad. Moe maar voldaan gaan we op tijd naar bed om de volgende dag het avontuur weer verder op te pakken.         

  

Dinsdag 24 Juli   90 km         

Vanuit Echten rijden we via Ommen naar Dalfsen. Daar eten we tussen de middag een pannenkoek. We vervolgen onze tocht naar Wijhe. Daar gaan we met de pont de IJssel over. Eenmaal aan de overkant rijden we naar Heerde. Na 90 km eindigd onze dag op een camping in Epe. Kinderen kunnen heel veel aan. Het voetballen sávonds is zó leuk, dat ze om half negen nog lang niet aan slaap toe zijn. Als je zelf het voorbeeld geeft gaan zij het ook als normaal beschouwen. Ze vinden het tot nu toe heel leuk. Een warme zon en wind in de rug  helpt daarbij natuurlijk ook.      

tijd voor een tussendoortje

 

Woensdag 25 Juli   83 km      

Deze dag gaan we dwars over de Veluwe. We rijden via dorpen als Elsspeet, Vierhouten, Putten, Nijkerk, Bunschoten/Spakenburg naar Huizen. Ook hier gaan we weer met een pont, nu over de Eem. Het kost wat moeite om de camping te vinden, maar dat lukt uiteindelijk net als de 83 km die we aan het einde van de dag op de teller staat.      

Draaimolen voor de "kinderen"

  

Donderdag 26 Juli  90km    

Alles is deze ochtend al bijtijds ingepakt behalve dit stukje huisraad. Een “Slaaptentje” met Rina en Dirk er nog in. (Bij nader inzien toch) zo moe van al dat fietsen dat wakker worden niet echt wil lukken.    

"Slaaptentje"

Rina, Dirk en Erika zijn lekker uitgerust. Dat is ook wel nodig want er wacht ons best een lange etappe. Bovendien is het verkeer in dit gedeelte van Nederland een stuk drukker. Al gauw komen we via Hilversum en Loosdrecht in “China Breukelen” terecht. Waarom niet even stoppen en wat eten ? Het is per slot van rekening lunchtijd. Deze kinderen hebben vast groooote honger. Het broodje kroket gaat er dan ook in als koek.    

Lekker smullen tijdens de lunch

Na het eten hebben we nog een flinke etappe voor de boeg, want vanuit Breukelen fietsen we langs Nieuwkoop, Alphen a/d Rijn naar Leiden waar we onze tenjes opzetten aan het water op Camping de Vlietlanden. Als bonus nog even lekker zwemmen.   

 

Vrijdag 27 Juli   7,5 km  

Een tentje van alle gemakken voorzien

Vandaag heeft Rina opnieuw moeite met wakker worden, maar dat is niet zo erg, want het laatste stukje naar Oma is een peuleschil van maar 7,5 km. Een mooie dag ligt weer in het verschiet, de zon schijnt volop en de wind blaast nog steeds uit de goede hoek. We nemen de tijd om in te pakken. We ontbijten op ons gemak en arriveren om circa 12.00 uur ’s middags bij Oma en Opa in Voorburg waar de thee en limonade voor ons klaarstaat. We zijn heel erg blij en trots dat we dit met z’n allen hebben gedaan. Dat die kleine beentjes zulke grote afstanden kunnen afleggen, zonder klagen belooft wat voor de toekomst, want stiekem hebben we het al over een volgend avontuur.   

Aankomst in Voorburg

    

    

      


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: