Oost-Europa

Nadat de “Muur” was gevallen, was er niets meer wat ons ervan weerhield om eens in het oosten te gaan fietsen. Onze eerste tocht in 1991 voerde ons met de bus naar Kraków in Polen en vandaar op de fiets door  het Tatra gebergte naar Slowakije en nog verder naar Tokay in Hongarije. Vandaar via Agtelec in Slowakije weer terug naar Kraków. Een 3 weekse tocht met de kinderen die toen 10 en 11 jaar waren.

We hebben in 3 weken 1110km gefietst.

Een volgende reis in Oost-Europa in 1994 begon met een autorit naar Oost-Oostenrijk. Hier lieten we de auto achter in Berg en fietsten naar de grens met Slowakije om daar een trip te maken van 3 weken. Een bezoek aan de hoofdstad Bratislava mocht natuurlijk niet ontbreken. Daar werd Ronalds’ fiets gestolen en gelukkig ook weer teruggevonden door Dirk. (met dank aan Axa, want van zulke sloten hadden de dieven geen kaas gegeten) Verder veel zonnebloemen, ooievaars, lekkere broodjes en een brander die het niet deed. Gelukkig mocht er op veel campings een kampvuur worden gemaakt of was er een kookgelegenheid.

Totaal 1350km gefietst

Onze voorlopig laatste reis in dit gedeelte van Europa maakten we in 1996. We gingen dit maal opnieuw met de auto naar Oost-Oostenrijk (Neusiedler See). We lieten opnieuw de auto achter om vervolgens bij Sopron de Hongaarse grens over te fietsen voor een tocht van wederom 3weken. In Sopron pakten we de trein naar Pêcs in het diepe zuiden van Hongarije. De kinderen ( voor Rina, 16 jaar, zou dit de laatste keer zijn dat zij met ons mee ging op vakantie) mochten deze reis de route  uitstippelen en dat hadden ze uitzonderlijk goed gedaan, want we hebben nog nooit zo weinig bergen gezien bij een fietstocht in het buitenland. (ze hadden dus stiekum toch leren  kaartlezen tijdens al onze gezamelijke fietsreizen)   Vanuit Pêcs zijn we over de poesta’s langzaam naar het noorden gefietst om via het Bûck gebergte (waar wij nog 3 dagen de gelegenheid kregen om van enig klimwerk te genieten) via Tokay naar Eger te fietsen.  Van hieruit namen we de trein terug naar Sopron voor de laatse etappe terug naar de auto.

Totaal 1500km gefietst


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: